Benieuwd naar de resultaten?

We hebben aan enkele klanten van ons een referentie gevraagd om u een beter beeld te geven wat @Mens voor uw organisatie kan betekenen.


Wij werken voor

organisaties, teams en individuen die in ontwikkeling of transitie zijn.
@Mens vergroot de slagkracht, de flow en de positieve energie.
Wij dragen bij aan intrinsieke en duurzame ontwikkeling, waar alle betrokkenen gelukkig van worden!

Onze referenties:


Business Case 


Interim opdracht HR businesspartner

Guus van Balkom - Gemeentesecretaris/algemeen directeur

Erwin van der Meulen is een zeer ervaren manager en HRM-adviseur. Hij krijgt mensen in beweging en haalt zijn resultaten. Hij is professioneel, toont een grote inzet en betrokkenheid bij zijn opdracht en is een voortreffelijke teamplayer. Samen hebben wij de organisatieverandering in Echt-Susteren vlot getrokken en een stevige basis gelegd voor de verdere doorontwikkeling. Erwin heeft hierin een doorslaggevende rol gespeeld.


Organisatie-ontwikkeling

Organisatie-ontwikkeling,begeleiding individuele medewerkers, ondersteuning selectie Directeur /Bestuurder, Teamontwikkeling, begeleiding Raad van Toezicht

Han von den Hof – Directeur/Bestuurder:

‘@Mens is ons ijzersterk gebleken in het voorhouden van een spiegel. Met behulp van veel kennis, ervaring en beproefde methodieken, helpt @Mens ons om stap voor stap te ontdekken wie we zijn, wat we willen en hoe we dat kunnen bereiken. Uiteraard is onze eigen vraag daarbij leidend.

Maar door die spiegel zijn we zelf steeds de chauffeur op deze reis en dat moet ook. Waar de begeleidende hand en stem van de @Mens-adviseur nodig zijn, zijn die subtiel aanwezig, maar zonder het stuur over te nemen.’

 


Interim opdracht HR Businesspartner

Interim opdracht 

Tom de Rooij - Directeur/bestuurder 

Ik heb Erwin leren kennen als deskundig in de periode dat hij voor De Domijnen werkzaamheden heeft verricht op het gebied van samenstellen functieprofielen en de plaatsingsprocedure. Erwin legt gemakkelijk contact met anderen, terwijl de boodschap, hoe lastig die ook is, op een goede manier weet over te brengen.  


Senior HR Adviseur

overige @Mens activiteiten: interim HR opdracht

Peter Vos - Manager HRM

Erwin heeft bij FPC De Rooyse Wissel gedurende 8 maanden een collega vervangen en heeft dit prima opgepakt. Als senior hr adviseur wist hij zich de werkzaamheden snel eigen te maken. Met een frisse kijk op het vak attendeerde hij ons regelmatig op nieuwe invalshoeken. Erwin is uitstekende sparringpartner, heeft een positieve uitstraling, legt gemakkelijk contact en durft ook de vinger op de zere plek te leggen. Een ervaren interim hr generalist die de volle breedte van het vak beheerst, zelfstandig werkt en afstemming zoekt waar nodig. Wij danken hem voor z'n inzet en wensen hem alle succes bij z'n nieuwe opdrachten.


Reorganisatie IT

(juiste persoon op de juiste plek), Teamontwikkeling

Niels de Boer - General Manager Dynalinq

Eind vorig jaar hebben wij samen met @Mens de reorganisatie van onze IT organisatie vorm gegeven. Hierbij hebben we kennis gemaakt met de kracht van het ODC en @Mens om op basis van gezamenlijkheid de verschillende kritische plekken door de juiste personen gevuld te krijgen.

Het hele team is intact gebleven en maakt nu meer gebruik van zowel de individuele drijfveren voor de eigen functies als voor het team.

 


Begeleiding Driehoek

Burgemeester, Griffier, Gemeentesecretaris, Begeleiding MT, Begeleiding individuele medewerkers, ondersteuning selectie Gemeentesecretaris, ODC terugkoppelingen Wethouders

Petra Dassen-Housen: (inmiddels Burgemeester Gemeente Kerkrade)

@Mens voelt als een soort thuiskomen; in huiselijke setting zoek je de verbinding met je collega’s doordat duidelijk wordt waar iedereen goed en waar minder goed in is. Van daaruit leg je de puzzelstukjes samen en ontstaat de basis voor een krachtig team. Zeer bijzonder!


Begeleiding Talent-Loopbaancentrum

vanuit HR-afdeling, begeleiding individuele medewerkers, ondersteuning selectie afdelingshoofden

Dominique Nijssen: Interim HR Businesspartner

Vanuit de gemeente Eijsden-Margraten hebben we @Mens gevraagd mee te denken over de vitaliteit van onze organisatie en haar medewerkers. @Mens, in de persoon van Joyce Moesman, is enthousiast betrokken bij de opzet van het Talent- en Loopbaancentrum. Joyce weet altijd een uitnodigend gebaar te maken naar onze medewerkers om met hen over hun toekomst te praten en de weg te vinden naar (nog) meer werkgeluk.


Begeleiding MT / programmateam

 

ondersteuning selectie 3de directeur, herinrichting KCC ( juiste persoon op juiste plek), begeleiding individuele medewerkers, ondersteuning selectie accountmanagers sociaal domein

Begeleiding individueel coaching traject

Indra Caerteling: 

Door positieve ervaringen van collega’s met de ODC, ben ik ook in dit traject gestapt. Door de ODC en de uitleg daarover van Joyce ben ik mezelf beter gaan begrijpen. Coaching van Joyce heeft me vervolgens verder gebracht; ik heb een aantal issues kunnen opruimen waar ik al mijn hele leven met regelmaat tegenaan liep. Na een lastige periode, zit ik nu lekker in mijn vel, doe dingen die ik leuk vind en waar ik goed in ben. Ik kan nog steeds niet goed omschrijven wat Joyce precies heeft gedaan, alleen dat ik nooit van dit mooie resultaat had durven dromen.


Witwater in opdracht bij Gemeente Nissewaard

Begeleiding MT / Programmateam Toekomstbestendig sociaal domein

Carine van der Horst: Witwater
Witwater brengt, daar waar het bruist en onstuimig is, met aandacht voor boven- én onderstroom, rust.

Joyce verstaat in haar begeleiding de kunst van het liefdevol confronteren. Haar scherpe analyses op het groepsproces maakt zij aan de hand van de ODC profielen bespreekbaar. Ik vond het ontzettend gaaf om te merken wat we hierdoor zowel op groepsniveau als op individueel niveau aan het leren en ontwikkelen waren. Door steeds te schakelen vanuit het individu naar de groep en weer terug ontstaat een dubbele helix in het leer- en ontwikkelproces. De groep leert van het individu en het individu leert weer van de groep enzovoort. Joyce luistert zonder oordeel, met aandacht en oprechte interesse. Ook naar wat juist níet gezegd wordt. Hierdoor voel je direct openheid en een verbondenheid ontstaan. Haar uitdagende manier van werken en het verbinden van kwetsbaarheid (openheid) aan stevigheid (positie pakken) betekent dat de onderstroom op tafel komt waardoor de échte ontwikkeling een springplank krijgt.


Samenwerkingspartner @Mens

 

Gian Kerstges: Optimus Prime

“Tot een paar jaar geleden stond ik heel sceptisch tegenover assessmenttools en meetinstrumenten voor talenten en drijfveren. Meestal leverden die niet veel nieuws op. En alles wat herkenbaar is, is in mijn ogen niet echt van meerwaarde. Want dan leer je weinig nieuws. Waar het dus om gaat zijn nieuwe inzichten. Bewustwording. Dán kun je tot verandering en persoonlijke groei komen.

Sinds ik @Mens heb leren kennen sta ik er anders in.

Zodra ik nu tijdens mijn werk als adviseur/trainer merk dat mensen behoefte hebben aan een diepgaand inzicht in hun onbewuste drijfveren, valkuilen en natuurlijke kracht, volstaat één telefoontje. Naar @Mens welteverstaan.

Joyce en Erwin zijn vakmensen. Het gereedschap waar zij mee werken, de Odin Development Compass, is bijzonder gebruikersvriendelijk, snel én doeltreffend. Wat de dienstverlening vervolgens van een zeer hoog niveau maakt is het haarscherpe persoonlijke advies dat je krijgt. Gegarandeerd krijg je totaal nieuwe (en soms confronterende) inzichten over hoe je het beste tot je recht komt, in welk soort rol, hoe je je verder kunt ontwikkelen en een bepaalde verandering in gang kunt zetten. Het levert een schat aan informatie op, waar je daarna goed op door kunt bouwen. Wat me verder is opgevallen is dat iedereen die met @Mens gewerkt heeft bepaalde emoties heeft ervaren tijdens het adviesgesprek. Blijkbaar grijpt de methodiek diep in op je zelfbeeld en zie je opeens nieuwe openingen en perspectieven. Dit laatste is overigens ook mijn eigen ervaring. Warm aanbevolen!”


Hoofd P&O

René Klaassen, Raad van Bestuur

Erwin heeft in 1,5 jaar veel goed werk gedaan bij Vizyr. Zijn grootste verdienste is zijn bijdrage aan de verandering van ons bedrijf, naar een zakelijke dienstverlener, waarbij o.a. verantwoordelijkheden voornamelijk in de lijn liggen ipv de door de staf gedragen. Hij heeft ook al onze medewerkers betrokken bij de eigen verantwoordelijkheid. Hij maakt heldere keuze's en zorgt dat zaken vooruitkomen. Bezit ten slotte een mooi netwerk dat kan worden ingeschakeld. Ik wens hem veel succes in de toekomst.  


HR consultancy trajecten

Jacco Kempen: Managing Director Raad van Bestuur

Wij, Limbourg & Partners, zijn een samenwerking met @Mens, Joyce Moesman, aangegaan nadat wij overtuigd zijn geraakt van de toegevoegde waarde van de ODC meting als onderdeel van onze dienstverlening, zowel vanuit P-ontwikkelvraagstukken als ook het selectie proces.

In samenwerking met Joyce hebben wij enkele HR consultancy trajecten bij onze relaties uitgevoerd waarbij de ODC meting als tool is ingezet en Joyce de daaraan gekoppelde coaching trajecten voor haar rekening heeft genomen. Dit tot volle tevredenheid van onze opdrachtgevers.

Wij hebben Joyce leren kennen als een professional, die integer, discreet en kwalitatief haar werk verricht, hetgeen volledig aansluit bij de waarden van Limbourg & Partners.

Limbourg & Partners maakt nu zelf gebruik van de ODC meting in haar selectie proces om de “match” nog beter te kunnen maken en zijn naast @Mens de enige​ die, op dit moment,​ in Limburg ODC certified Professional zijn.


Interim opdracht
Senior HRM adviseur

Directeur Serviceorganisatie / Bedrijfsvoering bij RIBW Nijmegen & Rivierenland

"Erwin weet snel de essentie te pakken en overzicht te krijgen over wat nodig is. Hij neemt daar regie over op zowel strategisch en tactisch niveau en neemt daarin zijn team mee in de operatie. Weet waar het knelt en welke belemmeringen weggenomen moeten worden. In zijn interim periode bij RIBW-NR heeft hij een aantal noodzakelijke vernieuwingen doorgevoerd bij het team HR en is de basis gelegd voor businesspartnerschap van de HR-adviseurs.


Aanbeveling

Gerrie de Bruijn - Senior adviseur planning & Control

‘ Via mijn werkgever kreeg ik de kans om een ODC-traject te starten samen met Joyce van @Mens.

Het was een prachtig cadeau om me samen met Joyce te verdiepen in mezelf als mens. Hoe zit ik mijn vel, hoe acteer, waarom doe ik wat ik doe? Joyce heeft me enorm geholpen bij de inkijk in mijn eigen ik. Door haar aanpak ‘vielen de kwartjes’ vanzelf. Dit geeft je vervolgens een mooi vertrekpunt om zaken anders aan te pakken en daarmee te streven naar een versterking van je eigen geluk.’