Onze Tools & Werkwijze

Odin Development Compass (ODC)

ODC staat voor Odin Development Compass. ODC is een meetinstrument om iemands onbewuste drijfveren in kaart te brengen.

In 15 minuten diep inzicht

De ODC-meting begint met een eenvoudige online vragenlijst van 15 minuten. Je kunt de meting doen op je computer, laptop of tablet. Je ziet acht verschillende archetypische figuren. Sommige zullen je aanspreken en andere juist niet. Vervolgens kies je 10 competenties uit een lijst van 24 die het beste bij jou passen. De ODC-meting gaat veel verder dan de standaardtesten die uitsluitend bestaan uit (vaak lange) vragenlijsten. Na 15 minuten laat de ODC-meting zien welke onbewuste drijfveren, krachten en talenten je van nature hebt. Aan de basis van de ODC ligt het gedachtegoed van de analytische psychologie van Carl Gustav Jung.

ODC-toepassingen

Minstens 90% van ons dagelijks handelen wordt bepaald vanuit het onbewuste. Dankzij de ODC-meting kun je krachten en onbenutte talenten zeer scherp in beeld krijgen in tekst en beeld. Hierdoor meet de ODC naast wat je weet (cognitief) ook jouw voorkeuren (associatief) uit je individuele en collectieve onderbewustzijn. Natuurlijk talent, ontwikkel-baar talent en aangeleerd gedrag (kwetsbare kracht) wordt inzichtelijk gemaakt en daarmee de blokkades die belemmeren dat mensen volledig vanuit natuurlijke kracht leven en werken. Gemiddeld blijkt dat mensen 35% van hun talent niet benutten.  

Hoe gaan wij te werk

Wij werken volgens een eigen concept, dat de basis vormt. Het concept is op maat inpasbaar, passend bij uw behoeften. Aan de volgende ontwikkelfases koppelen wij onze krachten: oriëntatie, analyse, presentatie, ontwikkeling en borging.

Hoe weten we nu of mensen in hun kracht staan en doen waar zij goed in zijn? Dit kunnen we meten.

Potentieel

"Een professionele cultuur gaat uit van het benutten van alle kwaliteiten in de teams"
Joyce Moesman

ODC voor individuen

De ODC-meting is zowel voor individuen alsook voor organisaties waardevol. Op diverse kruispunten in loopbaan en leven kan de ODC-meting het verschil maken.

De ODC-meting geeft richting bij de volgende vragen:

  • Welke taken kosten mij energie of geven mij juist energie?
  • Past mijn werk wel echt bij mij?
  • Welke leiderschapskwaliteiten heb ik?
  • Welke opleiding past het beste bij mij?
  • Hoe kan ik fitter en gezonder worden en een burn-out voorkomen?
  • Ik loop in elke baan tegen dezelfde obstakels aan. Hoe kan ik dit patroon doorbreken?

ODC voor Teams

De ODC-meting is ook bijzonder waardevol voor teams. Met de ODC-meting begrijp je hoe je een team kunt laten excelleren door de juiste mensen samen te brengen. Je krijgt inzicht in de valkuilen van medewerkers waardoor je hen maximaal in hun kracht kunt zettenen ook disfunctioneren kunt voorkomen.

De ODC-meting is zeer effectief voor individuele coaching op elk niveau van de organisatie. Met de ODC-meting helpen we jou om het allerbeste in jezelf en in je mensen naar boven te halen. 

Aan de basis van de ODC ligt het gedachtegoed van de analytische psychologie van Carl Gustav Jung. De ODC-meting is gebaseerd op langdurig onderzoek, ontwikkeling en validatie door Odin company. De betrouwbaarheid van de ODC is volgens gangbare maatstaven 84%. 

Onze werkwijze;  transparant en daadkrachtig.

De resultaten van de ODC-meting, die per persoon ca. 15 minuten in beslag neemt, vormen de nulmeting. Wanneer nodig maken we aanvullend gebruik van diepte-interviews. Vervolgens stellen wij een plan van aanpak op en een realistisch tijdpad voor in relatie tot de gewenste doelen. Onze werkwijze is transparant en daadkrachtig, met gevoel voor de omstandigheden.

Interesse? 

Wij hebben vast en zeker uw interesse gewekt. Aarzel niet en bel of mail ons. Laten we ónze chemie ontdekken! Een belangrijke basis om samen te werken. Wij gaan graag met u een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Privacy & Security beleid

@Mens werkt volgens het Privacy & Security beleid van ODIN Company.

@Mens werkt tevens volgens de richtlijnen op het gebied van privacy en gedragscodes  (Noloc geregistreerd).
Bekijk of download de Noloc gedragscode.

Business Partners


De Persoonlijk Coach

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.